7 september 2011

Golvgjutning & mera vintage

I går morse var det dags...


... Och nu har vi äntligen ett jämnt betonggolv att gå på också i övervåningen! Och uteförrådet också för den delen. Det som ännu behöver gjutas är yttertrappan, men det får bli i ett senare skede när vi har lite bättre ordning på underlaget på framgården.

Monteringsgubbarna har skymtat till på huset de också och taket borde förhoppningsvis vara fixat (vågar inte klättra upp själv och kolla... ansvariga mästaren får sköta det ;) ). Plåtslagaren är bokad till fredagen, så om vädergudarna nu inte ställer till med nån värre storm, borde vi ha taket klart denna vecka!

Dörr- och fönsterleveranserna börjar också vara aktuella; monteringen är inprickad till nästa vecka eller följande. Jag hoppas att sakerna behöver stå ute på backen och vänta så kort tid som möjligt.


På inredningssidan tänkte jag skriva om lite gammalt och vintage. Trots att vårt hem kommer att vara väldigt modernt till stilen, kommer vi nog lite att bryta av med några äldre detaljer. I mannens släkt finns nämligen ett gammalt hus som ska rivas, dit vi varit några gånger på upptäcktsfärd efter saker som ännu skulle vara värda att räddas. Vi har plockat med en del intressant, från småprylar till möbler, och allt kommer kanske inte att hamna framme i huset heller, men vissa saker tror jag blir kul att ha med i inredningen, dels just för att bryta av stilen lite och framför allt för att sakerna bär på en historisk betydelse.

Ett av guldkornen vi hittade var de här 60-talsstolarna:


Tanken är att klä om dem, sannolikt med vitt tyg, även om originaltyget nog är i oklanderligt skick... synd bara att färgerna inte är så lätta att kombinera med vår inredning.

Efter en viss tvekan lassade vi med också en sån här byrå (urdålig bild, tyvärr), också den 50-60-tal, skulle jag tro:


Får se vad vi hittar på med den... räcker det med att putsa upp den och byta beslag, eller behöver den målas för att passa in hos oss? Den kunde kanske platsa under trappan som hallmöbel, eller sen i sovrummet.

Ett annat fynd var denna gedigna och patinerade trästege, som jag tänkte ha till nåt av badrummen eller sovrummet, att ställa handdukar eller kläder på.


9 kommentarer:

  1. Vad roligt att läsa. Vi har golvena gjutna nu, Yttertrapoan ogjuten, nästa vecka kommer fönster :) Har 2 liknande stolar som du hittat som jag ska klä om. Plåtslagaren har vi dock inte faställt någon dag med ännu, men inom kort. Vi är nog i så samma skede nu. När tror ni att ni flyttar in? På det här årets sida? Vårt går nog till nästa år, fast jag i början hoppas innan jul... Men det tycks nog alltid dra ut på tiden.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är nog verkliga parallellprojekt de här! :)

    Vi har nog inte riktigt vågat räkna med nån flytt i år ännu, men nån gång i början av nästa år. Den definitiva, psykologiska gränsen är sportlovet; före det ska det nog vara tillräckligt färdigt så vi kan flytta.

    SvaraRadera
  3. Härliga fynd! Jag tycker det är snyggt att bryta stilarna mot varandra. Jag är t ex sugen på flera Ghost Kartell stolar fast vi har klassisk inredning. Ifall ni har några grejer som är för "gamla" för ert hus, så får du gärna höra av dig. Jag är alltid på jakt efter gamla möbler :)

    Ha det gott, medan betongen torkar!

    SvaraRadera
  4. Ghost'arna är ju ganska passliga att kombinera till ett och annat, med sin "antika" form och sitt moderna material. Och det genomskinliga gör att de inte stjäl så mycket plats av allt annat.

    Jo, jag ska komma ihåg dig om vi har nån gammal sak som söker ett bättre hem. ;)

    SvaraRadera
  5. Hej! Hittade till din blogg via en annan och tyckte att du såg bekant ut :) Vår äldsta flicka har gått i amma dagisgrupp som er son :) Fick ni en tomt på fornslottsvägen?! Eller gissar jag på fel väg? Vi gav bud på ett hus där, men förlorade. Fick en tomt i närheten också, men skulle ha haft grannar åt alla håll så vi tackade nej till den. Skulle SÅ vilja bo där. Hoppas att man får ansöka snart igen. Lycka till med bygget, det ser ut att bli fint :) /Maria, Almas och Ellas mamma.

    SvaraRadera
  6. Nå men hej Almas mamma! :) Du är nog inne på rätt... Vad kul om ni också skulle komma till grannskapet, håller tummarna!

    SvaraRadera
  7. Haha, vi kanske blir grannar iallafall :) Funderar eventuellt köpa ett hus just där nu igen. Hoppas! Nästa vecka ska vi ha bestämt oss tänkte vi. Är det mest finskspråkiga där? Vet du? Inte för att det är några problem, vi e ju en tvåspråkig familj, men ja... Vore kul att veta, om du vet förstås?:) A&E´s mamma

    SvaraRadera
  8. Oj, spännande! Du måste komma och rapportera hur det gick sen!

    Just allra närmast oss är det mest finskt, men annars nog en del tvåspråkiga och svenska hushåll också. Passligt salig blandning. :)

    SvaraRadera
  9. I will :) Det låter kiva! Maria

    SvaraRadera